ua en ru

Парубій підписав закон про судову реформу

Парубій підписав закон про судову реформу Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

30 жовтня документ був переданий на підпис президенту України Петру Порошенку

Голова Верховної Ради України (ВР) Андрій Парубій підписав закон №6232 "Про внесення змін у Господарський процесуальний кодекс, Цивільний процесуальний кодекс і Кодекс адміністративного судочинства". Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроекту на сайте Ради.

Згідно з інформацією на сайті уряду, 30 жовтня документ був переданий на підпис президенту України Петра Порошенка, у якого буде 15 днів, щоб або схвалити його ветувати.

Нагадаємо, що на початку жовтня Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект №6232 "Про внесення змін у Господарський процесуальний кодекс України, Цивільний процесуальний кодекс України, Кодекс адміністративного судочинства України та інші законодавчі акти".

За документ проголосували 234 депутата парламенту.

"Попередній аналіз тексту законопроекту показує, що окремі його положення не враховують конституційних приписів, не узгоджуються з іншими законодавчими актами, які містять внутрішні неузгодженості, не враховують європейських стандартів чіткості, ясності, зрозумілості, стислості, послідовності, ефективності, результативності та пропорційності закону", - йдеться у висновку Головного юридичного управління парламенту