ua en ru

Парубій підписав закон про привітання "Слава Україні" у Нацполіції та ЗСУ

Парубій підписав закон про привітання "Слава Україні" у Нацполіції та ЗСУ Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Закон направлений на підпис президенту

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій підписав законопроект №9036 щодо введення військового вітання "Слава Україні!" у Національній поліції та Збройних силах України. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Тwitter Парубія.

Парубій підписав закон про привітання "Слава Україні" у Нацполіції та ЗСУ

Закон направлений на підпис президенту.

"Підписав ухвалений Верховною радою закон про внесення змін до статутів ЗСУ (№9036) щодо введення військового вітання - Слава Україні! Героям слава! Переконаний, це відновлення історичної справедливості! Ми повернули українському війську наше традиційне вітання!" - підкреслив голова парламенту.

Нагадаємо, Верховна рада України схвалила в другому читанні законопроект про зміну вітання у Збройних силах України та Національній поліції на "Слава Україні - Героям Слава!", за відповідний законопроект №9036 проголосував 271 нардеп.

Відзначимо також, що в тексті статуту слова "товариш" замінюються словами "пан (пані)".

Ухвалення закону привітав глава держави Петро Порошенко і поздоровив з цим українських військовослужбовців.

Як писало РБК-Україна раніше, на початку вересня парламент схвалив у першому читанні законопроект про зміну військового вітання на "Слава Україні - Героям Слава!", за відповідний законопроект №9036 проголосували 283 нардепів. Документ вирішили доопрацювати до другого читання, щоб змінити вітання не тільки у ЗСУ, а й у Нацполіції.