ua en ru

Парубій підписав закон "Маски-шоу стоп"-2

Парубій підписав закон "Маски-шоу стоп"-2 Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Проект закону передано на підпис президенту

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій підписав законопроект №8490 - так званий закон "Маски-шоу стоп"-2. Про це голова ВР написав у своєму Twitter.

‏Проект закону передано на підпис президенту.

Парубій підписав закон "Маски-шоу стоп"-2

"Сьогодні підписав і передав на підпис президенту Петру Порошенку так званий закон "Маски-шоу, стоп-2", №8490. Переконаний, що цей закон - це реальний інструмент для захисту чесного бізнесу. Думаю, що після ухвалення цього закону значно поліпшиться інвестиційний клімат в Україні", - підкреслив спікер парламенту.

Нагадаємо, Верховна рада схвалила в першому читанні за основу і в цілому урядовий законопроект №8490, ухвалення закону підтримав 321 парламентар. Зокрема, документ спрямований проти безпідставного продовження термінів досудового розслідування.

Документом передбачається встановити можливість іншої особи, права або законні інтереси якого обмежуються під час досудового розслідування, звернутися до слідчого судді з клопотанням про закриття справи, якщо минули всі терміни, встановлені для проведення досудового розслідування з моменту внесення відомостей про злочин до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру.

Як писало РБК-Україна раніше, в Мін'юсті в квітні заявили, що з початку дії закону "маски-шоу стоп" незаконні обшуки скоротилися.

Додамо також, Мін'юст ініціював введення майнової відповідальності правоохоронців за нанесення збитків підприємству при здійсненні обшуків.