ua en ru

Парубій відзначив позитивні тенденції співпраці України з Шрі-Ланкою

Парубій відзначив позитивні тенденції співпраці України з Шрі-Ланкою Фото: Андрій Парубій

Спікер також відзначив посилення економічної складової українсько-ланкійських відносин

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відзначив позитивні тенденції співпраці України з Шрі-Ланкою. Про це повідомляє прес-служба апарату ВР.

Так, Парубій у четвер зустрівся з головою парламенту Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка К. Джайясурія. Сторони обговорили перспективні напрямки двосторонньої взаємодії у розвитку міжпарламентських, дипломатичних і економічних відносин.

"Україна зацікавлена у збереженні наявних позитивних тенденцій та подальшому розвитку відносин з ланкійськими партнерами. Ми вітаємо активізацію взаємодії за ключовими напрямками, передусім посилення економічної складової українсько-ланкійських відносин… на фоні позитивних тенденцій українсько-ланкійського співробітництва необхідно відзначити налагодження контактів по лінії парламентів двох країн", - зазначив спікер парламенту.

Джайясурія у свою чергу наголосив, що підтримує кроки, спрямовані на подальший розвиток двосторонніх міжпарламентських відносин, адже, на його думку, "це сприятиме розширенню перспектив для українсько-ланкійського партнерства".

Нагадаємо, у листопаді 2016 року ВР ратифікувала три угоди з Демократичною Соціалістичною Республікою Шрі-Ланка. Всі три угоди були підписані 25 червня 2016 в Києві.