ua en ru

Парламент ратифікував три угоди зі Шрі-Ланкою

Парламент ратифікував три угоди зі Шрі-Ланкою Фото: Верховна Рада України

Всі три угоди були підписані 25 червня 2016 року у Києві

Верховна Рада України ратифікувала три угоди з Демократичною Соціалістичною Республікою Шрі-Ланка, передає кореспондент РБК-Україна. Всі три угоди були підписані 25 червня 2016 року у Києві.

Зокрема, ВР підтримала законопроект №0113 "Про ратифікацію Договору між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шри-Ланка про видачу правопорушників". За нього проголосував 261 парламентар.

Метою Договору є створення правових підстав для співробітництва компетентних органів двох держав з питань видачі осіб, які ухиляються від кримінальної відповідальності в одній договірній стороні, переховуючись на території іншої. Відповідно до угоди, встановлюється обов’язок сторін видавати одна одній будь-яку особу, яка переслідується компетентними органами запитуючої Сторони за вчинення правопорушення або розшукується зазначеними органами з метою виконання вироку. Правопорушення, що тягнуть видачу особи, визначені у статті 2 Договору. Статті 3–5 Договору містять заборону видачі власних громадян та інші умови, за яких видача особи не здійснюється.

Законопроект №0114 "Про ратифікацію Договору між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шрі-Ланка про взаємну правову допомогу у кримінальних справах" підтримали 259 нардепів.

Метою Договору є налагодження ефективного співробітництва судів та інших компетентних органів обох держав у процесі надання взаємної правової допомоги при розслідуванні кримінальних справ та конфіскації доходів, одержаних злочинним шляхом. Відповідно до статті 1 договірні сторони зобов’язуються взаємно надавати на запит найширші заходи правової допомоги у кримінальних справах. У статтях 2, 3 встановлюється порядок зносин та обміну інформацією між суб’єктами виконання договору. Стаття 4 визначає обсяг правової допомоги між договірними сторонами. При цьому у наданні правової допомоги може бути відмовлено та запитувана сторона може відкласти виконання запиту за умов, викладених у статті 5.

За проект закону №0115 "Про ратифікацію Договору між Україною та Демократичною Соціалістичною Республікою Шри-Ланка про передачу засуджених осіб" проголосували 263 депутата ВР.

Метою Договору є врегулювання механізму взаємодії державних органів при вирішенні питань про передачу осіб, засуджених до позбавлення волі на території однієї Договірної Сторони, для відбування покарання у державі їх громадянства. Так, статті 1-3 визначають поняття, які використовуються для цілей цього договору, та загальні принципи передачі засуджених осіб між договірними Сторонами. Стаття 4 встановлює умови, за яких засуджена особа може бути передана у державу її громадянства.

Нагадаємо, ВР підтримала проект закону №0108 "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом міністрів України та Урядом Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських заробітчан в окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль". За документ проголосували 242 нардепа.