ua en ru

Парубій назвав тему позачергових виборів Ради "зовнішнім сценарієм"

Парубій назвав тему позачергових виборів Ради "зовнішнім сценарієм" Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Парубій закликав "відставити в сторону" тему дострокових виборів парламенту

Чутки про позачергові вибори до Верховної Ради (ВРУ) - це зовнішній сценарій дестабілізації ситуації в Україні. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявив голова ВРУ Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Під час погоджувальної ради я вже кілька виступів почув про дочасні вибори. Давайте ми цю тему відставимо вбік. Скільки працює ВР, стільки ж і точаться чутки про дочасні вибори. Для мене немає жодних сумнівів, що сценарій дестабілізації дочасних виборів - це зовнішній сценарій", - заявив Парубій.

Голова ВРУ зазначив, що вибори до парламенту відбудуться в останню неділю жовтня 2019 року, як це передбачено Конституцією України.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, останнім часом тема про ймовірність розпуску парламенту 8-го скликання та призначення дострокових виборів Ради на серпень-вересень цього року почала активно обговорюватися у всіх політичних силах.

Офіційно таку інформацію заперечують, однак не під запис депутати говорять про можливість проведення виборів у серпні-вересні цього року.