ua en ru

Парубій назвав правки до закону про антикорупційний суд, які викличуть дискусії

Парубій назвав правки до закону про антикорупційний суд, які викличуть дискусії Фото: Андрій Парубій

Парубій заявив, що в законопроекті про антикорупційний суд є дискусійні моменти

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій назвав правки до законопроекту про антикорупційний суд щодо яких можуть виникнути найбільші дискусії у Верховній Раді. Про це Парубій розказав в ефірі "Свободи слова" на ICTV.

"В тому законі, який подав президент є певні дискусійні моменти. Напевно я їх озвучу. Перший дискусійний момент, вважають експерти, що надто завищені вимоги до кандидатів суддів. Закон може бути прийнятий, а його імплементація розтягнеться на роки. Найголовніша дискусія буде по компетенції громадської ради міжнародних експертів. Дискусія іде в тому, що міжнародні партнери рекомендують, щоб ця рада могла під час розгляду давати свою оцінку щодо того чи іншого кандидата. І щоб Вища кваліфікаційна комісія суддів брала на розгляд тільки тих кандидатів, які пройшли попереднє обговорення громадської ради. І, відповідно, вже їх подавала на остаточне затвердження", - сказав він.

Окрім цього, за словами Парубія, ще одним дискусійним моментом стане юрисдикція суду і приведення її у відповідність з юрисдикцією Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президентський законопроект про антикорупційний суд буде "в тому чи іншому ступені" змінено.