ua en ru

Парубій назвав кадрові питання одним з пріоритетів Ради на весняну сесію

Парубій назвав кадрові питання одним з пріоритетів Ради на весняну сесію Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

На поточній сесії Верховна Рада повинна прийняти ряд кадрових питань

На поточній сесії Верховна Рада (ВР) повинна прийняти ряд кадрових питань, серед яких призначення нового складу Центральної виборчої комісії (ЦВК) та Рахункової палати, а також новий голова Національного банку (НБУ). Про це сьогодні під час брифінгу заявив голова парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Одна з прерогатив на весняну сесію - це і склад ЦВК, це і голова НБУ, це і уповноважений з прав людини, це і Рахункова палата - це теж той план, який ми повинні виконати цієї весни", - заявив Парубій.

Нагадаємо, Папубий також розповів, що до кінця лютого Верховна Рада України може перейти до розгляду нового складу Централньої виборчої комісії. Голова ВРУ наголосив, що зараз у парламенті ще немає нового подання на кандидатів до складу ЦВК.

"Я сподіваюся, що подання від президента надійде в найближчі дні і тут же невідкладно я представлю всіх кандидатів на спеціальну перевірку, також дам доручення комітету, щоб невідкладно було розглянуто дане питання на комітеті і сподіваюся, що ми ще в цьому місяці зможемо перейти до розгляду нового складу ЦВК", - заявив Парубій.