ua en ru

Парубій сподівається на завершення консультацій щодо голови НБУ до четверга

Парубій сподівається на завершення консультацій щодо голови НБУ до четверга Фото: НБУ (National Bank Of Ukraine)

Фракції поки не дійшли спільної позиції щодо призначення нового голови НБУ

Голова Верховної ради України Андрій Парубій сподівається, що цього тижня до четверга, 15 березня, парламентські фракції завершать консультації щодо призначення голови Національного банку України (НБУ). Про це Андрій Парубій сказав сьогодні, 12 березня, під час брифінгу повідомив, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, фракції поки не дійшли спільної позиції щодо призначення нового голови НБУ.

"Я сподіваюся, що до четверга консультації будуть завершені, і я розраховую і сподіваюся, що в четвер ми зможемо прийти хоча б до частини тих кадрових питань, які стоять на порядку денному", - сказав голова українського парламенту.

Також він додав, що голосування у Верховній раді з цього питання відбудеться після узгодження позицій та коли буде 226 голосів.

"Вийти на розгляд питання, не маючи голосів позицій фракцій, не маючи позитивного рішення - це фактично дати негативний результат, непотрібну дискусію, яка буде безрезультатною", - зазначив Парубій.

Нагадаємо, 28 лютого 2018 року рада Національного банку України схвалила кандидатуру в. о. голови НБУ Якова Смолія на пост глави регулятора.