ua en ru

Парубій у Франції зустрінеться з очільниками Європарламенту і ПАРЄ

Парубій у Франції зустрінеться з очільниками Європарламенту і ПАРЄ Фото: у Франції Парубій проведе ряд зустрічей з європейськими чиновниками

Також відбудеться зустріч голів п’яти парламентів

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій в ході свого візиту до Франції зустрінеться з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем та з президентом Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Педро Аграмунтом. Про це повідомляє прес-служба ВРУ.

"Програмою візиту передбачені зустрічі з керівниками парламентів країн Європи, з Комісаром ЄС з питань розширення та політики сусідства Йоханнесом Ханом (Європейський Парламент), з Головою делегації Європейського Парламенту у Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС Андреєм Плєнковичем, з Президентом Європейського Парламенту Мартіном Шульцем, з Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунтом, з Генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом", - сказано в повідомленні.

Так, спікер українського парламенту у Стразбурзі візьме участь у Європейській конференції голів парламентів. Зазначається, що Парубій виступить із доповіддю у частині конференції на тему "Криза у зв’язку з міграцією та біженцями в Європі – роль та обов’язки парламентів".

Крім того, передбачаються двосторонні зустрічі з головою комітету Європейського парламенту у закордонних справах Елмаром Броком, із замголови комітету Європарламенту Яцеком Саріушем-Вольські, з головою Стортингу (парламенту) Норвегії Олеміком Томмессеном, з комісаром з прав людини Ради Європи Нільсом Міжнієксом та з президентом Німецького Бундестагу Норбертом Ламмертом.

Також відбудеться зустріч голів п’яти парламентів – України, Польщі, Литви, Латвії та Естонії, за результатами якої планується Спільна заява Пам’яті та Солідарності.

Нагадаємо, як повідомлялося, Парубій візьме участь в Європейському саміті голів парламентів в Страсбурзі (Франція).