ua en ru

Парубій припускає, що Порошенко виступить з посланням до Ради в перший день роботи сесії

Парубій припускає, що Порошенко виступить з посланням до Ради в перший день роботи сесії Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Глава парламенту повідомив, що завтра, 24 серпня, він узгодить це питання з Порошенком

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій припускає, що президент України Петро Порошенко виступить з посланням до Ради в перший день роботи сесії. Про це Парубій заявив у ході спілкування з журналістами у парламенті, повідомляє "112 Україна".

За словами Парубія, дата виступу президента в Раді ще не узгоджена, але за попередньою інформацією, це відбудеться в перший день роботи сесії, 5 вересня. Крім того, глава парламенту повідомив, що завтра, 24 серпня, він узгодить це питання з Порошенком.

"Я ще не обговорював з ним це питання, але, як розумію, у перший день. Я боюся сказати неперевірену інформацію. Ми завтра з ним очевидно обговоримо це питання. Але за моєю попередньою інформацією це має бути в перший же день засідання, у вівторок, на початку сесії", - сказав він.

Крім того, Парубій повідомив, що восени парламент розгляне низку реформ, зокрема освітню, медичну, пенсійну та судову. За словами спікера, він буде ініціювати розгляд насамперед освітньої реформи.

"У нас буде осінь реформ у цілому. Ключові реформи - це освітня, медична, пенсійна і судова. Я особисто буду пропонувати почати з освітньої реформи, так як вважаю, що вона може бути найбільш об'єднуючою, - вона об'єднає зал на початку пленарних засідань", - зазначив Парубій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко розраховує на прийняття Радою пенсійної реформи в перші дні роботи.