ua en ru

Парубій: 68 дітей загинули з початку АТО на Донбасі

Парубій: 68 дітей загинули з початку АТО на Донбасі Фото: Андрій Парубій

186 дітей були поранені

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що з початку проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі 68 дітей загинули та 186 були поранені. Про це глава ВРУ сказав, відкриваючи ранкове засідання парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"За моєю інформацією, за час військової агресії в Донецькій і Луганській областях загинуло 68 дітей, поранено 186", - повідомив Парубій.

Відзначимо, що нардеп від фракції "Опозиційний блок" Юрій Павленко заявив, що за даними ОБ кількість загиблих і поранених дітей більше озвучених спікером цифр.


"Озвучена головою Верховної Ради цифра загиблих від куль і осколків дітей... не є повною. За нашою інформацією... цифра більш трагічна: за 2 роки військових дій загинуло 199 українських дітей і близько 500 поранені", - сказав парламентар.

Нагадаємо, вчора ВР звільнила від призову на військову службу з мобілізації близьких родичів осіб, які загинули під час безпосередньої участі в антитерористичній операції (АТО). Відповідний законопроект №4482 підтримали 284 нардепів.