ua en ru

Парубій 28-30 травня візьме участь у роботі парламентської асамблеї НАТО у Грузії

Парубій 28-30 травня візьме участь у роботі парламентської асамблеї НАТО у Грузії Фото: Андрій Парубій

Парламентська асамблея НАТО пройде у Тбілісі

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій здійснить робочий візит до Грузії 28-30 травня, в рамках якого прийме участь у роботі парламентської асамблеї НАТО у Тбілісі. Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Так, голова ВР провів зустріч з повноважним послом Грузії в Україні Міхеїлом Уклебою. У її рамках сторони обговорили важливість для обох держав офіційного візиту Парубія до Грузії.

"Грузія чекає на Вас. Ваш візит стане важливим етапом на шляху спільної україно-грузинської інтеграції до європейської спільноти", - сказав Уклеба.

У свою чергу спікер Ради зазначив, що Україна та Грузія завжди йшли пліч-о-пліч шляхом до ЄС.

"Україна та Грузія завжди йшли пліч-о-пліч шляхом до Європейського союзу. Інтеграція до НАТО зробить наш шлях ще більш єдиним… Від імені Верховної Ради України запевняю, що Україна залишатиметься одним із найбільш надійних друзів і партнерів Грузії", - наголосив Парубій.

Крім того, сторони наголосили на потребі у підвищенні рівня взаємодії між членами постійних делегацій парламентів обох країн.

"В умовах триваючої російської агресії та тимчасової окупації певних територій України і Грузії нагальною залишається потреба у підвищенні рівня взаємодії між членами постійних делегацій Верховної України і парламенту Грузії у рамках міжпарламентських асамблей провідних міжнародних організацій, зокрема, ПАРЄ, ПАЧЕС та ПА ГУАМ", - сказав голова ВР.

Нагадаємо, Рада підтримала за основу та в цілому законопроект №0144 "Про ратифікацію Адміністративних домовленостей з охорони інформації з обмеженим доступом між урядом України та Організацією Північноатлантичного договору". За документ після кількох невдалих спроб проголосував 231 парламентар.