ua en ru

Партнер Аrzinger: Проти нас відпрацьовується дискредитуючий "темник"

Керуючий партнер і засновник Адвокатського об'єднання Arzinger Тимур Бондарєв розповів, що противники реформування системи держуправління України розгорнули в ЗМІ кампанію, спрямовану проти його колишніх колег Віталія Каська і Сергія Шкляра. Про це він заявив в інтерв'ю українським ЗМІ.

Нагадаємо, Віталій Касько зараз працює на посаді заступника генерального прокурора, а Сергій Шкляр - заступник міністра юстиції України, які відомі антикорупційними ініціативами.

Тимур Бондарєв заявив, що "наклепницька атака, спрямована на колишніх колег,... і яка рикошетом зачепила Arzinger" викликана, зокрема, тим, що "багатьом страшно буде побачити Віталія на посаді головного антикорупційного прокурора". Він припустив, що автори вкидання "явно діють за складеним сценарієм. Спонтанності і хаотичності немає, відпрацьовується покроковий "темник".

Керуючий партнер Arzinger не виключив, що подальші події будуть розгортатися за більш жорстким сценарієм.

"Ризикну спрогнозувати, що наступною замовний темою, яку піднімуть проплачені або (що навряд чи) введені в оману "комунікатори" буде який-небудь контракт з компанією, що входить до складу якоїсь так званої "олігархічної" бізнес-групи. Або який-небудь проект, пов'язаний із захистом та просуванням державних інтересів, скажімо, по залученню інвестицій і створенню позитивного іміджу країни. Більше того, ми не виключаємо, що замовники цієї наклепницької кампанії не зупиняться і перед більш радикальними заходами... Я говорив, що наші правоохоронні органи по відношенню до бізнесу ведуть себе, як каральні. Саме так вони цілком ймовірно почнуть вести себе по відношенню до нашої компанії", - сказав Бондарєв.

У той же час, на його думку, ініціаторам інформаційної атаки на екс-партнерів Arzinger не вдасться досягти поставлених ними цілей з дискредитації борців з корупцією: "міжнародним партнерам України, очевидно, що антикорупційна реформа буксує, влада саботує реформи і нічого не робить для покарання винних. А, розуміючи це, зрозуміло і те, кому вигідна атака на Каська, яка зачепила нас". Тим більше, що команда Arzinger готова до будь-якого розвитку подій.

"По-перше, тому що знаємо, що правда на нашій стороні. По-друге, втрачати нам нема чого, тому що ставка - майбутнє України. І, по-третє, будучи однією з найкращих юридичних команд в країні і вміючи захищати клієнтів у найбільш складних ситуаціях, зможемо захистити і себе", - наголосив Бондарєв.

Як пишуть ЗМІ, з недавнього часу в Україні, на думку експертів, почалося цькування делегатів бізнесу у владі. Зазначається, що однією з мішеней найбільш ймовірний кандидат на пост головного антикорупційного прокурора України Віталій Касько, який до переходу на держслужбу був партнером однієї з найуспішніших українських юридичних фірм Arzinger.

Тімур Бондарєв - практикуючий юрист у сфері нерухомості та антимонопольного права, інвестицій в українську економіку, структурування інвестицій та ін. До установи Arzinger в 2002 році очолював відділ юридичного департаменту Фонду державного майна України. Викладає в Києво-Могилянській Академії, член правління Європейської Бізнес Асоціації та Transparency International Україна.