ua en ru

Партія "Зелені" вимагає передбачити в бюджеті-2011 фінансування програм енергозбереження та модернізації ЖКГ

Партія "Зелені" вимагає передбачити в бюджеті на 2011 р. фінансування програм реагування на кліматичні зміни, енергозбереження та модернізацію ЖКГ, інноваційної переробки сміття та реконструкції полігонів твердих побутових відходів, а також зменшення викидів вуглекислого газу. Такі вимоги партія висунула, пікетуючи 21 грудня будівлю Кабінету міністрів України, повідомив лідер партії Олександр Прогнімак, передає прес-служба партії.
За словами О.Прогнімака, партія також вимагає, щоб 100% надходжень від "екологічного податку" залишалося в місцевих бюджетах, а 5% усіх зібраних на місцях податків залишалися в місцевих бюджетах і йшли на фінансування регіональних екологічних програм.
Крім того, партія "Зелені" вимагає збільшити "екологічний податок", підвищити пенсії, а не пенсійний вік, заморозити підвищення комунальних тарифів і відновити мораторій на стягнення пені за оплату послуг ЖКГ.
О.Прогнимак не виключив, що "зелені" можуть провести повторну акцію протесту, однак висловив надію, що всі вимоги партії будуть враховані при підготовці проекту держбюджету до другого читання.