ua en ru

Вибори: Партія "Зелені" оголосила першу п'ятірку списку і затвердила передвиборчу програму

Партія «Зелені» 31 липня в Києві провела з'їзд, на якому затвердила список своїх кандидатів на виборах до Верховної Ради, а також передвиборчу програму «Майбутнє поклади від нас!», повідомляє прес-служба партії.

«Влада - це не самоціль партії« Зелені », а механізм реалізації« зелених »ідей заради майбутнього всіх українців. Україна потребує відновлення довіри до політиків та влади, в чистоті відносин між людьми і владою. «Зелені» - це нова і єдина ідеологічна політична сила, що має симпатію до своїх ідей серед більшості населення. У нашому «списку» молоді незаплямовані політики, реально бажають змінити ситуацію в країні і знають, як це зробити. Нам три роки - і ми перший раз йдемо в парламент, обіцяємо виправдати підтримку своїх виборців», - підкреслив, виступаючи перед делегатами, лідер партії «Зелені» Олександр Прогнімак.

Він же очолив список. У першу п'ятірку також увійшли журналіст і громадський діяч Ольга Вовк, артист Андрій Джеджула, екологічний активіст Аліна Мещеряков та керівник одеської обласної організації партії «Зелені» Дмитро Волков.

В основі передвиборної програми партії «Зелені» лежать принципи того, що кожна людина має право на здоров'я і тривале життя, на чисте повітря і чисту воду, на продукцію без ГМО, а також чисті відносини між людьми і людьми і природою, на захист від негативних наслідків глобальних кліматичних змін та гідну оплату своєї праці. Крім того, партія декларує безумовне право народу України на збереження чорноземів, чисту землю і «зелену влада» заради майбутнього.

Партія «Зелені» пропонує знищити корупцію, в тому числі, шляхом посилення покарання - повної конфіскації майна і 15 років позбавлення волі без права на амністію або помилування. Адміністративна реформа повинна привести до істотного скорочення адміністративного апарату, звуження прав прокуратури та виборності всіх керівних фігур, включаючи суддів.

Партія «Зелені» пропонує знизити прохідний бар'єр до ВР для партій до 1%, а також прийняти закон про опозицію і віддати їй право призначати генпрокурора, міністра внутрішніх справ, а також головуватиме в парламентських комітетах з питань свободи слова, правоохоронної діяльності, правосуддя, правової політики , боротьбі з оргзлочинністю і корупцією.

Серед соціальних ініціатив партії «Зелених» - повернення пенсійного віку до 55 років для жінок і 60 років для чоловіків, встановлення пенсійного забезпечення єдиним для всіх законом, встановлення співвідношення мінімальної і максимальної зарплат 1:10, збереження всіх соціальних пільг пенсіонерам, ветеранам та малозабезпеченим, скасування ПДВ на споживчі групи товарів і комунальні послуги, впровадження податкових канікул для малого бізнесу, збільшення зарплат, збільшення податків для олігархів і введення податку на розкіш.

Партія «Зелених» пропонує ввести мораторій на підвищення комунальних тарифів при поетапної модернізації ЖКГ, замінити імпортний газ в комуналці на газ власного видобутку, впровадження енергозберігаючих технологій та держпрограму по заміні вікон.

Партія також має намір гарантувати продовольчу безпеку шляхом держпідтримки сільгоспвиробників, зберегти чорноземи і заборонити використання пестицидів. Серед екологічних ініціатив - жорстка система контролю за дотриманням відповідного законодавства, впровадження обов'язкової екологічної перспективи щодо будь-якого регуляторного або законодавчого акта, дбайливе ставлення до експлуатації надр.

«Гострі політичні питання ... слід виносити на всеукраїнський референдум, який має вирішальне значення», - сказано в підсумковій частині передвиборчої програми партії «Зелені».