ua en ru

Партія "Зелені" та її лідер О.Прогнімак провели під Кабміном мітинг "Україна - національний проект "Зелена енергія"

22 квітня понад 400 активістів політичної партії «Зелені» та її лідер Олександр Прогнімак провели під Кабінетом міністрів масштабний мітинг «Україні - національний проект «Зелена енергія» як альтернативу використанню та розвитку атомної енергетики».
Активісти партії «Зелені» зажадали від уряду скорочення обсягів атомної енергетики, а також запропонували свій проект «Зелена енергія», що передбачає перехід на альтернативні джерела енергії. «Мирного атома» не буває», -, впевнені активісти партії.
«Головне в проекті, на чому наполягає партія« Зелені »- це введення мораторію на будівництво нових атомних енергоблоків та прийняття 20-річної державної програми поетапного виведення з експлуатації діючих АЕС. Нам потрібна альтернативна енергія: гідро-, вітро-, сонячних, біопаливних та інших електростанцій. Досить з нас Чорнобилів і Фукус », - зазначив А. Прогнімак.
Він зазначив, що проект «Зелена енергія» передбачає збільшення частки альтернативних джерел енергії в енергобалансі України до 2030 р. до 30%. Серед інших основних положень проекту - максимальна державна підтримка впровадження альтернативних джерел енергії (гідроенергетики, вітрових, сонячних і біопаливних електростанцій).