ua en ru

Партія "Відродження" в Запоріжжі презентувала стратегію власного шляху України

Партія "Відродження" в Запоріжжі презентувала стратегію власного шляху України Фото: Володимир Пилипенко в Запоріжжі (vidrodzhennya.org.ua)

Володимир Пилипенко ознайомив учасників зустрічей із законопроектом про підтримку вітчизняної промисловості

Перший заступник голови партії "Відродження" Володимир Пилипенко відвідав промислові гіганти Запоріжжя, де презентував економічну стратегію політичної сили "Власний шлях України". Про це повідомляє прес-служба політсили.

Політик побував на підприємствах ПАТ "Мотор Січ" та ЗАТ "Запорізький автомобільний завод", зустрівся із колективами та керівництвом заводів.

Учасників зустрічей Володимир Пилипенко ознайомив із законопроектом про підтримку вітчизняної промисловості, розробленим партією "Відродження" на основі стратегії "Власний шлях України".

Він зазначив, що наразі партія збирає рекомендації промислових підприємств України для того, аби в проекті закону були враховані реальні потреби вітчизняних виробників. Він закликав представників ПАТ "Мотор Січ" та ЗАТ "ЗАЗ" надавати свої пропозиції до законопроекту.

"Перше, до чого ми прийшли, – необхідно зменшити податкове навантаження. Не може бути конкурентоспроможним товар, з якого податків сплачується більше, ніж він коштує. У нашому законопроекті є пропозиція надати пільгу промисловим об’єктам із земельного податку, і тоді частину вивільнених коштів підприємство зможе інвестувати в свою соціальну сферу. Ми також пропонуємо, аби частина прибутку підприємств йшла на оплату навчання виробничих кадрів, які потім прийдуть на заводи. Цей законопроект розроблявся кілька місяців, ми його вже обговорили з промисловцями УСПП. Приємно буде почути і ваші зауваження, можливо, побажання щодо того, як його необхідно допрацювати. Ми до цього готові, тому що перед нами стоїть завдання створити такий законопроект, який реально працюватиме", – сказав перший заступник голови партії "Відродження".

За результатами зустрічей Володимир Пилипенко пообіцяв внести пропозиції, які обговорювалися із представниками ПАТ "Мотор Січ" та Запорізького автомобільного заводу, до тексту законопроекту про підтримку промисловості.

"Можна багато їздити в Давос чи деінде, брати кредити, але від того українська економіка не відродиться. Вона зростатиме, якщо ми самі будемо розвивати промисловість тут, в Україні", – наголосив політик.

Після того як законопроект пройде обговорення із промисловцями, він буде зареєстрований у Верховній Раді, додав політик.

Як повідомлялося, 7 лютого у Києві відбулася зустріч народних депутатів групи "Партія "Відродження" із представниками Українського союзу промисловців та підприємців. Сторони обговорили економічну стратегію "Власний шлях України" та спільне бачення шляхів розвитку промисловості, які допоможуть державі вийти з економічної кризи.