ua en ru

Партія "Союз Лівих Сил" братиме участь у виборах в місцеві ради по всій країні

Політична партія "Союз Лівих Сил" братиме участь у виборах в місцеві ради по всій країні. Таке рішення було ухвалене в п'ятницю, 27 серпня, на засіданні політради СЛС, повідомляє прес-служба партії.

Як заявив лідер партії Василь Волга, не дивлячись на те, що "Союз Лівих Сил" існує лише два з половиною роки, за цей час створена розгалужена партійна структура і сформульована унікальна ідеологічна основа, отримано визнання з боку провідних політичних гравців в Україні. СЛС є позапарламентським учасником владної коаліції.
"З року в рік люди голосують за лібералів, які не побудували заводів або фабрик, а привласнили те, що ними не створювалося. Ми вважаємо, що ситуація зміниться і сучасні ліві до влади все одно прийдуть, як вони прийшли до влади у всій Європі. В Україні це також відбудеться", - підкреслив В.Волга.
Як ідейна основа майбутньої виборчої кампанії СЛС має намір використовувати концепцію "муніципального соціалізму", розробленого за участю українських і міжнародних експертів. За словами члена президії політради СЛС Владіміра Шевченко, суть її полягає в тому, що у мешканців міст, селищ і сіл буде достатньо грошей і владних повноважень для вирішення найважливіших життєвих проблем в сфері: житлово-комунального господарства, освіти, медичного обслуговування, безпеки, культури, охорони навколишнього середовища та ін. "При цьому мешканці територіальної громади самі визначають напрям витрачання грошей і постійно контролюють цей процес. І наше завдання - переконати людей, що це можливо і абсолютно реально", - зазначив В.Шевченко.