ua en ru

Питання про відставку Руслана Кошулинського народні депутати ПР обіцяють розглянути сьогодні на засіданні фракції

Питання про відставку віце-спікера від "Свободи" Руслана Кошулинського народні депутати від Партії регіонів обіцяють розглянути сьогодні на засіданні фракції. Про це заявив перший заступник глави фракції Михайло Чечетов, пише "Комерсант-Україна".

"Патрон у патроннику, а чи буде політичний постріл - залежить від того, як Руслан Кошулинський і його фракція поведуться на наступному пленарному тижні. Нічого надприродного не потрібно - ходити на роботу, не блокувати парламент, не битися головою об стінку, коли хтось говорить російською мовою", - пояснив народний депутат.

Партія регіонів уже зібрала необхідні 150 голосів для винесення ініціативи щодо відставки Руслана Кошулинського на розгляд парламенту.

Також Чечетов підкреслив, що в іншому випадку перебування Кошулинського в президії парламенту "буде обчислюватися годинами".

"У нас є претензії до того, як заступник голови виконує свої функції, в тому числі коли була спроба зібрати позачергову сесію парламенту. На нашу думку, він не повинен був виконувати функції, які йому не делеговані", - заявив журналістам народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

Народний депутат Інна Богословська (Партія регіонів) підтримала ініціативу, оголосивши, що "неофашистам не місце в президії Верховної Ради".

"Я дуже задоволена, що навіть депутати фракції Партії регіонів, які голосували за призначення пана Кошулинського на посаду віце-спікера, після поведінки "свободівців" прочитали програму їх партії і сказали: ні, не можна мати неофашистів в керівництві парламенту. І саме тому ми будемо наполягати на переобранні", - заявила Богословська.

У Партії регіонів упевнені, що у разі внесення в Раду відповідний проект постанови отримає необхідну підтримку, а місце віце-спікера займе будь-який інший представник опозиції. Шанси на реалізацію такого сценарію дійсно високі - за підтримки Комуністичної партії України (КПУ) Партія регіонів отримає 240 голосів при необхідних 226. Тим більше що в КПУ ця ініціатива відгук знайшла.

"Профашистських організацій не повинні входити до складу парламенту, а тим більше в його керівництво. Цю ганьбу потрібно змити з Верховної Ради. Якщо виникне питання, я впевнений, представники фракції мене підтримають і проголосують за звільнення його (Руслан Кошулинський) з посади", - запевнив глава КПУ Петро Симоненко.

Слід зазначити, що у членів "Свободи" плани Партії регіонів не викликали стурбованості.

"Це чисто представницька посада. Руслана (Кошулинського) і так максимально усунули від оперативного керівництва парламентом. Цей пост - єдина річ, яка показує, що наш режим ще не до кінця авторитарний, і в Партії регіонів зацікавлені, щоб опозиціонер був у президії Ради" , - заявив народний депутат Юрій Сиротюк ("Свобода").

При цьому він підкреслив - ніяких поступок з боку фракції не буде.

"У "Свободі" не чіплялися і не будуть чіплятися за жодну посаду у Верховній Раді. Ми не змінимо тактики, риторики, принципів. Ми не будемо торгуватися - ніяких компромісів і поступок, щоб зберегти цю посаду, ми робити не будемо", - стверджує Сиротюк.

Також слід зазначити, що кампанію з відставки представників керівництва парламенту почали представники опозиційних фракцій. Вони зібрали 152 підписи за відставку спікера Володимира Рибака, якого звинувачують в порушенні регламенту.

Читайте також: ПР збирає підписи за відставку віце-спікера Кошулинського