ua en ru

Партія Порошенка проводить акцію солідарності з народом Грузії

Партія Порошенка проводить акцію солідарності з народом Грузії Протести у Грузії (фото: з відкритих джерел)

Акція проходить на Майдані незалежності у Києві

На Майдані незалежності біля Монументу Незалежності активісти партії "Європейська солідарність" проводять акцію солідарності з народом Грузії, який зіштовхнувся з черговою спробою Кремля дестабілізувати ситуацію в країні. Про це повідомляє прес-служба політсили.

"Події, що відбуваються у Грузії, – це чергова спроба Кремля застосувати свої "гібридні" технології на території суверенної держави. Ще кілька днів тому ми спостерігали подібні спроби в Республіці Молдова", - йдеться у повідомленні.

"Європейська солідарність" також засудила намагання Москви дестабілізувати ситуацію на усьому пострадянському просторі.

"Ми висловлюємо свою солідарність та підтримку грузинському народові, який виступає проти чергової російської провокації", - зазначили у політсилі.

У Порошенка нагадали, що у 2008 році російські війська окупували п’яту частину грузинської території, а у 2014 році за подібним сценарієм московські окупанти анексували український Крим і отримали контроль над частиною Донбасу.

"Сьогодні всередині і Грузії, і України Кремль робить ставку на "п’яту колону" та колаборантів, провокуючи міжцерковні та громадянські протистояння. Зважаючи на те, що до Верховної ради йде велика колона проросійських сил, а нова влада приведе в парламент політиків без досвіду державного управління, Кремль прагне у максимально стислий термін розхитати ситуацію в Україні", - зазначили у партії.

"Європейська солідарність" запевняє, що є єдиною політсилою, яка здатна не допустити реваншу проросійських сил не тільки в майбутній Верховній раді, а й в Україні.