ua en ru

Партії Жебрівського і Матвієнко об'єдналися в одну партію "Українська платформа "Собор"

Народного депутата Павла Жебрівського обрали головою об'єднаної партії "Українська платформа "Собор". Таке рішення було ухвалено в суботу, 3 грудня, на об'єднавчому з'їзді УРП "Собор" та партії "Українська платформа", повідомляє прес-служба "Української платформи".

Цього ж дня відбувся з'їзд партії "Українська платформа" Павла Жебрівського, який прийняв рішення самоліквідуватися, а членам партії рекомендував вступити до УРП "Собор".

Жебрівський був обраний шляхом таємного голосування. Свої голоси за нього віддало 216 делегатів з 233. Анатолій Матвієнко не висував свою кандидатуру на посаду голови об'єднаної партії. Своє рішення він пояснив бажанням показати приклад національно-демократичним силам, яким, за його словами, заважають об'єднуватися амбіції окремих політиків.

Натомість об'єднавчий з'їзд обрав Анатолія Матвієнка заступником голови партії Українська платформа "Собор".

"Ми об'єднали дві політичні сили - "Українську платформу" та УРП "Собор" і закликаємо всі демократичні сили об'єднуватися для того, щоб створити альтернативу не лише існуючій владі, але і тим, хто за 20 років не зміг втілити реформи в Україні", - сказав Павло Жебрівський.

"В Україні такого, що не було, щоб партія приймала рішення про об'єднання і через це ліквідовувала свою реєстрацію, - зауважив Жебрівський, - "Українська платформа" - перша в історії нашої політики. Але це рішення ми приймали свідомо, адже розуміли, що від цього виграє Україна".

Павло Жебрівський зазначив, що "Українська платформа "Собор" буде правоцентристською партією і відстоюватиме принципи ринкової економіки. При цьому виборчі списки будуть формуватися через внутрішній праймеріз, так як, за його словами, здорова конкуренція в партії спричиняє розвиток.