ua en ru

Партія Меркель має найвищий рейтинг у Німеччині з 2015 року

Партія Меркель має найвищий рейтинг у Німеччині з 2015 року Фото: Ангела Меркель має найбільші шанси перемогти на виборах (NRW-CDU/Sondermann)

Політсилу канцлера ФРН нині підтримує близько 40% виборців

Партія Християнсько-демократичний союз канцлера Німеччини Ангели Меркель нині має найвищий рейтинг у країні з 2015 року - до початку міграційної кризи. Про це свідчать дані опитування німецького інституту Forsa, повідомляє Reuters.

Зокрема, згідно з даними соціологічного дослідження, Меркель нині підтримує близько 40% виборців у ФРН, що є найвищим показником із вересня 2015-го.

Своєю чергою рівень підтримки Соціал-демократів (SPD), як випливає з опитування, залишився незмінним із моменту останнього опитування - 23%, тоді як "зелені" отримали 1 відсотковий пункт і загалом мають 9%, стільки ж має партія "Ліві".

Водночас антиіммігрантська "Альтернатива для Німеччини (AfD) має 7% підтримки, як і пробізнесова партія "Вільні демократи".

Крім того, соцдослідження показало, що 52% виборців підтримали б Меркель у разі прямих виборів канцлера Німеччини, лідера СДПН Мартіна Шульца готові підтримати 22% виборців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що популярність Ангели Меркель досягла рівня 2015 року. Зокрема зазначалося, що 64% ​​респондентів задоволені роботою канцлера, що було на один процентний пункт більше, ніж місяцем раніше.