ua en ru

Популярність Меркель зросла до рівня 2015 року, - опитування

Популярність Меркель зросла до рівня 2015 року, - опитування Фото: Ангела Меркель (nato.int)

Роботою канцлера задоволені 64% респондентів

Популярність канцлера Німеччини Ангели Меркель досягла рівня 2015 року - до початку міграційної кризи. Про це свідчать дані опитування ARD-Deutschlandtrend, передає Deutsche Welle.

Відзначається, що 64% ​​респондентів задоволені роботою канцлера - це на один процентний пункт більше, ніж місяцем раніше.

При цьому головний суперник Меркель на виборах у бундестаг Мартін Шульц отримав підтримку лише 36% німців. Зазначено, що це стало найнижчим його показником за всю історію опитування ARD-Deutschlandtrend. У порівнянні з результатом попереднього місяця Шульц втратив 6%.

Респонденти також відповіли на запитання, за кого голосували б, якби вибори проходили зараз. Так, за чинного канцлера Меркель проголосували б 53% (на 4 пункти більше, ніж місяцем раніше), а за Шульца - 29% (на 7 пунктів менше, ніж місяцем раніше) учасників дослідження. При цьому 13% не підтримали б жодну з кандидатур.

Згідно з опитуванням, після Меркель в рейтингу популярності політиків слід міністр фінансів Вольфганг Шойбле. Його діяльністю на цій посаді задоволені 63% учасників опитування - майже стільки ж, скільки підтримали главу МЗС Німеччини Зигмара Габріеля.

Вибори в бундестаг відбудуться у Німеччині 24 вересня 2017 року.

Нагадаємо, в січні повідомлялося, що Шульц у разі виборів канцлера ФРН отримав би стільки ж голосів, скільки і Меркель.