ua en ru

Парламенту пропонують призначити позачергові вибори мера Одеси

Парламенту пропонують призначити позачергові вибори мера Одеси Фото: ВР пропонують призначити позачергові вибори мера Одеси

Вибори мають відбутися через 60 днів після прийняття постанови

В Верховній Раді України зареєстрували проект постанови №4530 "Про призначення позачергових виборів Одеського міського голови". Документ був внесений до парламенту 26 квітня 2016 року.

Автори проекту постанови – нардепи Павло Кишкар та Віктор Кривенко (обидва -фракція "Блок Петра Порошенка") .

Наразі текст документу на сайті ВРУ відсутній.

За словами нардепа Кишкаря, слова якого цитує прес-служба БПП, основна мета постанови – прибрати антиукраїнський режим, який зараз керує містом Одесою.

"Позавчорашні події в Одесі призвели до побоїв українських активістів в центрі міста. І це можна вважати тільки репетицією перед 2 травня, тому ми не можемо допустити повторення подібних сценаріїв та створення нових “республік”, – зазначив парламентар.


При цьому він підкреслив, що вибори мають відбутися через 60 днів після прийняття постанови.

Кишкар також додав, що проти діючого мера Одеси відкриті кримінальні справи.

"Головне зараз Труханова усунути від виконання обов’язків до розслідування кримінальної справи проти нього. Є матеріали щодо громадянства, бездіяльності, провокацій. Наша постанова дозволяє оголосити позачергові вибори", – зазначив депутат.

Нагадаємо, голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі закликав президента України Петра Порошенка ввести в Одесу підрозділи Національної гвардії.

В Одесі невідомі напали на учасників акції за відставку мера. Також до цього в місті обстріляли з гранатомета банк "Південний".