ua en ru

Парламентський комітет з промполітики і підприємництва рекомендує ВР прийняти держпрограму щодо розвитку автопрому.

Верховна Рада України повинна прийняти державну програму з розвитку вітчизняного автопрому. Про це заявила журналістам глава парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська в ході міжнародної конференції з розвитку автомобільної індустрії в Україні, передає кореспондент РБК-Україна.

«Ми пропонуємо, щоб парламент прийняв державну програму по підтримці вітчизняного автопрому ... Кабмін і Мінпромполітики вже підготували її, і вона готова до розгляду», - сказала вона.

Н.Королевська пояснила, що дана програма передбачає комплекс заходів по стимулюванню оподаткування, можливості реінвестиції податку на прибуток в модернізацію виробництва, чітке розуміння компенсацій за рахунок державних коштів по відсотках і кредитах, що стимулюватиме внутрішній споживчий попит.

Депутат підкреслила, що головне - забезпечити використання державних коштів з бюджету виключно на закупівлю вітчизняних автомобілів. «Нас чекає виконання програми Євро-2012 і наш автопром - це величезний ресурс, адже великі гроші вкладатимуться в створення автобусних маршрутів. Тому повинна бути забезпечена державна політика по закупівлі нашого продукту», - сказала вона.

В цілому Н.Королевська вважає, що ухвалення державної програми допоможе вивести автопром з кризи, оскільки саме ця галузь "найбільше постраждала, падіння склало більш 80%".