ua en ru

Парламентські слухання щодо візового режиму з ЄС пройдуть 15 квітня, - Ірина Геращенко

Парламентські слухання щодо візового режиму з ЄС пройдуть 15 квітня, - Ірина Геращенко Ірина Геращенко

У Верховній раді України 15 квітня відбудуться парламентські слухання, присвячені лібералізації візового режиму з Європейським союзом. Про це повідомила уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу проанонсувати, що 15 квітня ми в Раді проведемо парламентські слухання на тему безвізового режиму, щоб оперативно проаналізувати моніторинг європейської сторони і встигнути за останній тиждень квітня ухвалити все необхідне", - заявила Геращенко.

За її словами, Порошенко і Кабмін наполягають, щоб українська сторона якомога швидше доклала зусиль для виконання всіх технічних вимог для лібералізації візового режиму з ЄС.

"У ці дні закінчується друга місія європейської комісії, яка працювала в Україні і вивчала виконання Україною своїх зобов'язань у контексті другого етапу лібералізації візового режиму. Висновки місії будуть оприлюднені найближчим часом. Президент і уряд переконані, що українська сторона повинна докласти всі зусилля для того, щоб виконати всі технічні питання, які можуть стояти в контексті оціночної місії для того, щоб ні у кого не виникало потім запитань щодо того, наскільки Україна готова до лібералізації візового режиму", - сказала Геращенко.

Нагадаємо, раніше Ірина Геращенко заявила, що безвізовий режим з ЄС залежить від ситуації на Донбасі.