ua en ru

У парламенті Хорватії відзначили суттєвий прогрес у проведенні Україною реформ

У парламенті Хорватії відзначили суттєвий прогрес у проведенні Україною реформ Фото: зустріч парламентарів України і Хорватії (rada.gov.ua)

Українські та хорватські парламентарі обговорили питання адаптації національного законодавства до стандартів ЄС

У парламенті Хорватії відзначили суттєвий прогрес у проведенні Україною реформ. Про це повідомляє прес-служба Апарату Верховної ради України.

Так, 10-11 травня 2018 року делегація комітету ВР з питань європейської інтеграції на чолі із першим заступником спікера Ради Іриною Геращенко перебуває у хорватському Загребі. 10 травня українська делегація відвідала парламент Хорватії та провела ряд зустрічей із заступником голови парламенту Желько Рейнером, головою комітету із закордонних справ Міро Ковачем, головою комітету з європейських справ Домагой Іван Мілошевичем, замголови комітету з питань міжпарламентського співробітництва Дарко Хорватом, головою комітету регіонального розвитку та фондів ЄС Бранкою Юрічев-Мартінчев та з членами групи українсько-хорватської дружби.

"Парламентарі Хорватії відзначили суттєвий прогрес у проведенні Україною реформ", - підкреслюється у повідомленні.

Вказано, що українські та хорватські парламентарі обговорили питання адаптації національного законодавства до стандартів Євросоюзу та реінтеграції непідконтрольних територій.

Крім того, віце-спікер Ірина Геращенко подякувала за допомогу Хорватії у питанні гуманітарного розмінування та висловила сподівання на подальшу співпрацю у цій сфері. На зустрічах було обговорено особливості соціальної та професійної адаптації військовослужбовців у Хорватії.

Нагадаємо, голова Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі закликає Україну якнайшвидше створити Антикорупційний суд.