ua en ru

У парламенті Німеччини розраховують на участь своїх миротворців у місії на Донбасі

У парламенті Німеччини розраховують на участь своїх миротворців у місії на Донбасі Фото: миротворці ООН (United Nations)

У Бундестазі виступили на підтримку миротворчої місії ООН на Донбасі

Німецькі миротворці в майбутньому можуть приєднатися до місії на Донбасі, якщо відповідне рішення буде прийнято на рівні Ради безпеки ООН. Про це заявив уповноважений парламенту Німеччини з питань збройних сил Ханс-Петер Бартельс, передає DW.

Зокрема, Бартельс заявив, що в разі оголошення миротворчій операції під егідою ООН на Донбасі німецькі військові візьмуть у ній участь. Також повідомляється, що при цьому він послався на текст коаліційної угоди між блоком чинного канцлера Ангели Меркель і соціал-демократами, в якому миротворча місія ООН на Донбасі вказана як шлях до досягнення миру в регіоні.

Крім того, ідею участі німецьких миротворців у місії на Донбасі підтримують і представники "зелених". За словами експерта з питань оборони від цієї політичної сили Каті Койл, Німеччина зобов'язана підтримати таку місію.

Нагадаємо, напередодні Білорусь в черговий раз заявила про готовність відправити своїх миротворців на Донбас. За словами міністра оборони країни, для цих цілей у Збройних силах Білорусі є рота миротворців.