ua en ru

Білорусь заявила про готовність відправити своїх миротворців на Донбас

Білорусь заявила про готовність відправити своїх миротворців на Донбас Фото: Андрій Равков (mil.ru)

Для цього необхідна згода Ради безпеки ООН, України та президента Білорусі

Білорусь готова направити на Донбас свій миротворчий контингент. Про це на прес-конференції заявив міністр оборони країни Андрій Равков.

За його словами, міноборони готове виконати наказ президента Білорусі про відправку контингенту, однак крім наказу глави держави для такої місії потрібна згода Ради безпеки ООН і, власне, самої України.

Він також повідомив, що у складі ВСБ є миротворча рота чисельністю 100 чоловік, з яких 50 осіб-постійні, а 50-змінні.

"Але рішення (про присутність миротворчої роти в іншій країні – ред.) повинна приймати Рада безпеки ООН, країна, в яку везуть цю роту, і країна, яка її надсилає. У нас ще рішення має приймати президент. Крім того, миротворці повинні будуть підписати письмову згоду. При дотриманні цих умов ми готові виконати поставлене завдання, - пояснив міністр.

Він додав, що зазначені військовослужбовці "вивчають англійську мову, досвід інших країн і в даний момент можуть виконати завдання в будь-якій точці світу".

Нагадаємо, згідно докладу, підготовленому за дорученням екс-генсека НАТО, радника президента України Петра Порошенка Андерса Фог Расмуссена, Україні потрібно близько 20 тис. миротворців ООН для вирішення ситуації на Донбасі.