ua en ru

Парламент завтра прийме бюджет-2013, - Азаров

Український парламент завтра прийме бюджет на 2013 р. Про це заявив в.о. прем'єр-міністра Микола Азаров, виступаючи на сьогоднішньому засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Реальний, збалансований, ретельно прорахований, вчасно прийнятий парламентом державний бюджет країни - це одна з головних умов стабільності в державі ...Ми вчасно прийняли бюджети 2011 і 2012 рр. Упевнений, що також буде і з бюджетом на наступний рік, - сказав Азаров і додав: "Я дякую всім народним депутатам, які вчора прийняли бюджет в першому читанні".

За словами Азарова, особливості даного документа полягають, в тому, що цей документ "знову антикризовий, оскільки світова криза знову наступає на Україну, тому бюджет максимально економний, але саме тому абсолютно підтверджений реальним ресурсом економіки".

"Бюджет враховує такі системні стимули розвитку нашої економіки ...в 2013 р. - зниження податку на прибуток, що буде сприяти детінізації економіки. Держава надає податкову і соціальну пільгу незахищеним категоріям громадян, вони не сплатять податок на доходи фізичних осіб в сумі 5 млрд грн. Ці кошти залишаться на споживання самих громадян. Держава поверне податок на доходи фізичних осіб тим громадянам, які несуть витрати на навчання, а також платять іпотечний кредит. Весь додатковий ресурс бюджету, в порівнянні з показниками минулого року в першу чергу буде спрямований на підвищення доходів людей - ...середньомісячної пенсії на 104 грн, на підвищення середньомісячної заробітної плати на 260 грн, на 2 тис. - 7 тис. 400 грн - збільшення допомоги на першу і третю дитину, на істотне підвищення розміру мінімальної заробітної плати, окладів працівникам бюджетних установ і тому подібне", - також повідомив в.о. прем'єр-міністр.

Читайте також: Новий Кабмін повинен переглянути газові угоди з Росією, - Азаров