ua en ru

Парламент вніс зміни до Бюджетного кодексу щодо фінансування сфери спорту

Парламент вніс зміни до Бюджетного кодексу щодо фінансування сфери спорту Фото: Верховна Рада України

Парламент підтримав законопроект за основу і в цілому

Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №2223а "Про внесення змін до статті 90 Бюджетного кодексу України (щодо фінансування сфери фізичної культури і спорту)". За документ проголосували 233 нардепа, передає кореспондент РБК-Україна.

"Реалізації основних засад реформування всієї системи фізичної культури і спорту перешкоджає невідповідність деяких положень закону "Про фізичну культуру і спорт" вимогам Бюджетному кодексу. У статтях, які визначають видатки бюджету Автономної Республіки Крим та обласних бюджетів на фізичну культуру і спорт, не передбачено здійснення видатків на діяльність центрів олімпійської підготовки, створення в регіонах штатних спортивних команд резервного спорту, утримання спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю, центрів фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх", спортивних споруд", - наголошується у пояснювальній записці.

Таким чином, пропонується передбачити, що у видатках, що здійснюються з бюджету АР Крим і обласних бюджетів, визначатимуться видатки, спрямовані на утримання шкіл вищої спортивної майстерності, центрів олімпійської підготовки, центрів фізичного здоров’я населення республіканського АР Крим і обласного значення, штатних спортивних команд резервного спорту, підготовку збірних команд регіону до участі у спортивних змаганнях державного рівня, спортивних споруд АР Крим та обласного значення.

Внесення запропонованих змін до Бюджетного кодексу України дасть можливість на концептуальному рівні врегулювати питання фінансування сфери фізичної культури і спорту з бюджету Криму і обласних бюджетів, запроваджуючи новітні моделі із застосуванням значної кількості сучасних інноваційних спортивних технологій.

Нагадаємо, Рада планує визначити на законодавчому рівні поняття національних видів спорту.