ua en ru

Парламент розгляне бюджет-2019 до 20 жовтня, - Парубій

Парламент розгляне бюджет-2019 до 20 жовтня, - Парубій Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Парубій зазначив, що йдеться про розгляд проекту у першому читанні

Верховна рада України розгляне закон про державний бюджет на 2019 рік на засіданні до 20 жовтня. Про це під час погоджувальної ради заявив спікер парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

Парубій зазначив, що йдеться про розгляд проекту у першому читанні.

"Нагадаю, що ми до 20 жовтня маємо прийняти рішення по бюджету. Згідно бюджетного кодексу, перше читання має бути до 20 жовтня", - повідомив голова парламенту.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що представлений проект державного бюджету на 2019 рік зберігає усі програми розвитку.

Як писало РБК-Україна раніше, 21 вересня Кабінет міністрів представив проект державного бюджету на 2019 рік у Верховній раді України. Документ представила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова.

Кабмін 14 вересня схвалив проект державного бюджету на 2019 рік. Згідно з проектом, доходи держбюджету складуть 1,29 трлн гривень. За словами Гройсмана, за рік обсяг бюджетних доходів виросте на 130 млрд гривень.

Також у проекті передбачені видатки на оборону в розмірі 209,5 млрд гривень. Відзначимо, що відповідно до закону "Про національну безпеку", обсяги фінансування оборонного сектора повинні становити не менше 5% від ВВП країни на рік.