ua en ru

Парламент провалив закон про створення молодіжних центрів місцевою владою

Парламент провалив закон про створення молодіжних центрів місцевою владою Фото: спікер Ради Андрій Парубій

Законопроект був провалений у другому читанні

Верховна Рада України (ВРУ) провалила у другому читанні законопроект про можливість органів місцевого самоврядування у межах власних повноважень створювати молодіжні центри, які б здійснювали інформаційно-ресурсне забезпечення та взаємодію державних, комунальних органів, установ, громадських об'єднань, благодійних організацій по реалізації державної політики в сфері молоді, передає кореспондент РБК-Україна.

Відзначимо, що відповідний проект закону №1248 у другому читанні підтримав 181 нардеп, при цьому у парламентарів не було ніяких заперечень в ході обговорення правок до документу. Направлення проекту на повторне друге читання підтримали лише 211 депутатів ВР.

"Проект закону №1248 відхилений", - підсумував спікер Андрій Парубій.

Зокрема, законом передбачалося:

  • надання можливості органам місцевого самоврядування в межах власних (самоврядних) повноважень створювати молодіжні центри;
  • визначення повноважень центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування державної політики у сфері молоді, фізичної культури і спорту, і регулює питання міжнародного співробітництва в сфері молоді;
  • надання можливості отримання державної підтримки усіма громадськими об'єднаннями, діяльність яких здійснюється в сфері дітей, молоді, жінок, сім'ї, а також спрямована на виконання загальнодержавних програм і заходів у цій сфері.

Нагадаємо, раніше ВР не змогла затвердити кошторис на 2017 рік. Так, проект постанови №5573 "Про фінансове забезпечення діяльності Верховної Ради України" не отримав необхідної кількості голосів парламентарів.