ua en ru

Парламент прийме "мовний законопроект" на початку липня, - ПР

Парламент прийме законопроект № 9073 "Про основи державної мовної політики" в цілому вже на початку липня, до кінця поточної сесії. Про це заявила народний депутат, член фракції Партії регіонів (ПР) у Верховній Раді (ВР), перший заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко, передає прес-служба ПР.

"Сьогодні в першому читанні парламент прийняв багатостраждальний і довгоочікуваний законопроект про засади державної мовної політики № 9073. Законопроект підтримали 234 депутати майже з усіх фракцій парламенту. Звичайно ж, це лише перший крок до остаточного прийняття даного документа. Згідно з регламентом Верховної Ради, протягом двох тижнів можна подавати поправки до законопроекту, після чого їх розглядає профільний комітет ВР - комітет з питань культури і духовності, після чого законопроект виноситься на друге читання в сесійний зал... Фракція ПР має намір проголосувати за ухвалення законопроекту в другому читанні і в цілому на початку липня", - зазначила депутат.

Сьогодні, 5 червня, ВР прийняла в першому читанні за основу законопроект № 9073 "Про основи державної мовної політики". Законопроект передбачає функціонування, паралельно з державною мовою, регіональних мов або мов меншин.