ua en ru

Парламент планує тимчасово знизити ставки акцизу на вживані авто

Парламент планує тимчасово знизити ставки акцизу на вживані авто Фото: парламент планує тимчасово знизити ставки акцизу на вживані авто

Реальні надходження до держбюджету у 2016 році при реалізації даного законопроекту зростуть на 1,2 млрд гривень

Верховна Рада України підтримала у першому читанні за основу законопроект №3251 "Про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів". За документ проголосували 226 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Реалізація запропонованого законопроекту не потребує додаткових витрат із Державного бюджету України, а навпаки сприяє його наповненню. Враховуючи всі фактори, реальні надходження до державного бюджету у 2016 році при реалізації даного законопроекту зростуть на 1,2 млрд гривень", - зазначається у пояснювальній записці.


Так, проектом закону пропонується внести зміни до підрозділу 5 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України та тимчасово з 1 січня 2016 року до 31 грудня 2017 року знизити ставки акцизного збору на транспортні засоби, що були у використанні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк 6 квітня доручив профільним міністерствам подати до Верховної Ради законопроект про скасування ввізного податку на імпортні автомобілі, які використовувалися раніше.