ua en ru

Парламент схвалив закон про забезпечення прозорості у видобувних галузях

Парламент схвалив закон про забезпечення прозорості у видобувних галузях Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Документ у повторному другому читанні підтримали 244 депутати ВР

Верховна рада України схвалила у повторному другому читанні законопроект №6229 "Про забезпечення прозорості у видобувних галузях", передає кореспондент РБК-Україна.

За прийняття проекту в другому читанні проголосували 244 нардепа.

Закон визначає організаційно-правові засади розкриття інформації у видобувних галузях, встановлює конкретні зобов'язання щодо розкриття інформації, способи розкриття інформації та відповідальність суб'єктів розкриття інформації.

Проект передбачає забезпечення доступу до повної та об'єктивної інформації про платежі суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність у видобувних галузях, на користь отримувачів платежів, створення передумов для суспільно відповідального використання такими суб'єктами корисних копалин загальнодержавного значення, а також для громадського ознайомлення і обговорення питань, пов'язаних з використанням і управлінням державою і територіальними громадами корисними копалинами загальнодержавного значення.

"Законопроект розроблений з використанням термінологічно-понятійного апарату законодавства України, зокрема законів України "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях", "Про захист економічної конкуренції", з урахуванням специфіки предмета правового регулювання і термінологічно-понятійного апарату законодавства ЄС", - зазначають автори документа.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Верховна рада України на пленарному засіданні 18 вересня 2018 року розгляне питання безпеки на дорогах.

Крім того, повідомлялося, що в жовтні у парламенті планують розглянути законопроект про мову.