ua en ru

Парламент Нідерландів проти скасування ратифікації УА України з ЄС

Парламент Нідерландів проти скасування ратифікації УА України з ЄС Фото: парламент Нідерландів відхилив скасування ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС

Більшість депутатів парламенту Нідерландів (75 проти 71) відхилили скасування угоди Україна-ЄС

Депутати парламенту Нідерландів проголосували за надання уряду більше часу, щоб знайти рішення щодо результатів референдуму, на якому було відхилено угода про асоціацію України з Європейським Союзом. Про це йдеться в повідомленні NOS.nl.

Соціалістична партія Нідерландів запропонувала скасувати підтримку ратифікації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.


Соціалісти ініціювала голосування не за партійним принципом, як зазвичай, а поіменно - тобто кожен депутат повинен був сказати "за" або "проти".

Дві партії з коаліції і два незалежних депутати проголосували проти скасування, підтримавши уряд 76 голосами проти 71.

Один депутат від правлячої Лейбористської партії перейшов на бік опозиції.

Депутат від соцпартії Гаррі ван Боммель, який є одним з головних супротивників асоціації, зазначив, що "розчарований результатом голосування".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нідерланди просять почекати з відмовою від асоціації з Україною. У Брюсселі повинні врахувати позицію жителів Нідерландів. В іншому випадку країна не буде ратифікувати документ.

Прем'єр-міністр Нідерландів пообіцяв депутатам, що рішення з цього приводу буде прийнято до червня, а остаточну відповідь може бути відкладений у зв'язку з референдумом у Великобританії, жителі якої мають висловитися з приводу членства країни в Євросоюзі.