ua en ru

Парламент не місце для зведення рахунків з допомогою бійок чи провокацій, - Москаленко

Парламент не місце для зведення рахунків з допомогою бійок чи провокацій, - Москаленко Фото: Ярослав Москаленко

Депутатська група "Воля народу" на своєму засіданні рекомендувала народному депутату Сергію Мельничуку написати заяву про вихід з групи, так як вважає його поведінку негідною. Про це глава групи Ярослав Москаленко повідомив у коментарях ЗМІ.

"Це нормальна європейська практика. У будь-якій цивілізованій країні парламентарій, який спровокував скандал або бійку, складає повноваження. Українські народні депутати мають достатньо можливостей, щоб з'ясовувати стосунки в дискусіях, полеміці, але не з допомогою провокацій", – пояснив він.

Коментуючи подальшу долю групи, в якій зараз кількість депутатів є критичною для її існування, Москаленко зазначив, що не буде зберігати групу "Воля народу" ціною утримання в ній депутатів, поведінка яких не є цивілізованою. "У нас є свої принципи, до яких відноситься і певний рівень культури поведінки, і ми не будемо ними поступатися", – сказав він.

Народний депутат також процитував слова Ліни Костенко, яка у своїй книзі "Записки українського самашедшого" називала "центрифугою ідиотизму" події в Україні у 2000 році. "Минуло 16 років, і нічого не змінилося, – констатував він. – Ми забули взагалі таке слово, як культура, і забули, що таке політична культура".

Нагадаємо, що сьогодні з трибуни Верховної Ради Ярослав Москаленко офіційно вибачився перед головою Радикальної партії Олегом Ляшком. "І за ту дівчину, яка вчинила інцидент, і за тих людей, які організували провокацію, – сказав він. – І таким чином я хочу зробити перший крок до порозуміння в цьому залі".