ua en ru

Парламент Македонії не виніс на голосування перейменування країни

Парламент Македонії не виніс на голосування перейменування країни Ілюстративне фото: (gov.mk)

Опозиція відмовилася від дебатів і не з'явилася на засідання парламенту

Парламент Македонії не виніс на голосування пропозицію уряду про внесення змін до Конституції для зміни назви країни на Республіку Північна Македонія. Про це передає РБК-Україна з посиланням на македонське агентство МИА.

Як повідомляється, сесія парламенту в середу проходила без депутатів опозиційної партії VMRO-DPMNE та коаліції "За кращу Македонію". Вони оголосили, що відмовляються від дебатів, назвавши їх марними, і заявили, що не будуть голосувати за конституційні зміни.

За інформацією Balkan Insight, правлячої коаліції поки не вистачає голосів для внесення змін до Конституції. На даний момент 72 депутати готові підтримати пропозицію уряду, тоді як необхідно мінімум 80 голосів.

Для затвердження зміни назви країни необхідні дві третини голосів депутатів парламенту.

Зазначимо, парламентська сесія продовжиться у п'ятницю.

Очікується, що в цей день питання про зміну Конституції все ж буде винесено на голосування.

Нагадаємо, 15 жовтня в парламенті Македонії заявили, що проголосують конституційні поправки, якими передбачається зміна назви країни на Північну Македонію.

Напередодні комітет парламенту Македонії з конституційних питань почав обговорення конституційних поправок, необхідних для зміни назви країни в рамках угоди з Грецією.