ua en ru

Парламент Криму затвердив новий склад Ради міністрів автономії

Верховна Рада АР Крим внесла зміни до складу Ради міністрів Криму. Відповідне рішення було прийняте на позачерговому пленарному засіданні кримського парламенту 16 листопада, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, депутати затвердили склад уряду в наступному складі: голова Ради міністрів - Анатолій Могильов, перший віце-прем'єр - Павло Бурлаков.
Крім того, депутати проголосували за припинення сумісництва посад віце-прем'єрів і міністрів. Таким чином, посада міністра економічного розвитку і торгівлі Криму зайняла Світлана Верба. Окрім того, посаду міністра курортів і туризму АРК повернули Олександру Лієву, який до цього займав посаду першого заступника міністра курортного відомства. Сергій Брайко став міністром регіонального розвитку і ЖКГ. Відповідно, Азіза Абдуллаєва і Георгія Псарева звільнили від посад заступника голови Радміну - міністрів. Тепер вони займають посади віце-прем'єрів. Крім того, міністра Ради міністрів Криму Ольгу Удовіну додатково наділили повноваженнями віце-прем'єра.
Решта міністрів з команди Василя Джарти залишилися на своїх постах. Зокрема, Микола Скорік зберіг посаду міністра фінансів Криму, Олена Плакида як і раніше займає посаду міністра культури АРК, Валерій Кравець залишився міністром аграрної політики і продовольства автономії, Олена Семиприватна - міністром соціальної політики, Віталіна Дзоз - міністром освіти і науки, молоді і спорту, Ігор Шпак - міністром охорони здоров'я. Зміни не торкнулися і глав Республіканських комітетів.
Нагадаємо, на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради Криму депутати звільнили з посади заступника голови Ради міністрів - міністра економічного розвитку і торгівлі АРК Катерину Юрченко.
Нагадаємо, 8 листопада Могильова затвердили на посаді прем'єр-міністра Криму. На своїй першій прес-конференції на новому посаді він пообіцяв, що в найближчі два тижні кадрових перестановок в уряді Криму не буде.