ua en ru

Парламент Криму діє строго в правовому полі України, - заява ВС АРК

Верховна Рада АР Крим діє строго в правовому полі України. Про це йдеться в заяві, поширеній сьогодні прес-центром ВС АРК.

Верховна Рада АР Крим діє строго в правовому полі України. Про це йдеться в заяві, поширеній сьогодні прес-центром ВС АРК.

"8 лютого 2014 р. начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Максим Ленко заявив, що СБУ почала досудове розслідування про правопорушення, передбачені ст. 15 та ст. 110 КК України (готування до вчинення посягання на територіальну цілісність України). Провадження відкрито на підставі відомостей, що надійшли від народного депутата України Івана Стойка (ВО "Батьківщина"), у зв'язку з висловлюванням деякими депутатами кримського парламенту своєї думки про події, що відбуваються в Україні на засіданні Президії ВР АРК 4 лютого 2014 р.

У зв'язку з цим прес-центр Верховної Ради АРК заявляє: всі рішення і постанови Президії і Верховної Ради АРК прийняті у повній відповідності з Конституцією України і законами української держави", - йдеться в заяві.

У документі зазначається, що ВР АР Крим діє строго в правовому полі України. При цьому наголошується, що депутати парламенту автономії мають право на власну думку і її вільне вираження, навіть якщо вона не подобається окремим депутатам Верховної Ради України.

"Розуміючи всю складність майбутнього розслідування на підставі заяви народного депутата Стойко, кримський парламент висловив сподівання, що настільки ретельно будуть розслідувані і численні факти прийняття незаконних рішень окремими органами місцевого самоврядування в Україні, створення самозваних Народних рад, закликів до насильницького захоплення влади, повалення конституційного ладу, дій екстремістських організацій", - йдеться в документі.