ua en ru

Парламент Каталонії виніс на розгляд закон про референдум за незалежність від Іспанії

Парламент Каталонії виніс на розгляд закон про референдум за незалежність від Іспанії Фото: прапор Каталонії (Pixabey/MayteBG)

Депутати парламенту більшістю голосів підтримали розгляд закону

Парламент Каталонії виніс на розгляд закон про референдум з питання відділення від Іспанії. Про це повідомляє AFP.

"У Каталонії очікується прийняття закону, який ймовірно приймуть вже сьогодні, що закладе основу для проведення референдуму про незалежність від Іспанії 1 жовтня", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, регіональний парламент Каталонії ухвалив рішення голосувати по спырному законопроекту 72 голосами народних депутатів, проти було 60 осіб і троє утрималися.

Так, законодавці, які контролюють регіональну асамблею, як очікується, передадуть законопроект пізніше в середу, ігноруючи постанову Конституційного суду Іспанії, який визнав запропонований законопроект неконституційним.

Наголошується, що президент Каталонії Карлес Пучдемон та інші вищі каталонські урядовці потім повинні швидко підписати документ.

На думку влади автономного співтовариства, закон про референдум буде мати "найвищу юридичну силу" над усіма іншими законами і нормативними актами, які будуть йому суперечити. У ньому говориться, що результати референдуму будуть реалізовані через 48 годин після їхнього оголошення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Каталонії на 1 жовтня призначив референдум про незалежність від Іспанії. Як заявив Карлес Пучдемон, він відкритий до переговорів з Мадридом, проте референдум відбудеться в будь-якому випадку.