ua en ru

Парламент індексував фіксовану суму призначених судом аліментів

Парламент індексував фіксовану суму призначених судом аліментів Фото: парламент індексував фіксовану суму призначених судом аліментів

Контролювати або проводити самостійно індексацію розміру аліментів буде державний виконавець

Верховна Рада України внесла аліменти в перелік об'єктів індексації. Прийняття законопроекту №2426 підтримали 243 нардепа, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, встановлюється індексація розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі, за рахунок коштів особи, на яку покладено обов'язок за змістом, за місцем її роботи, одержання нею пенсії, стипендії чи інших доходів.


При цьому визначено, що у разі стягнення аліментів з боржника у твердій грошовій сумі на підприємстві, в установі, організації, у фізичної особи, фізичної особи - підприємця відрахування здійснюються з фактичного заробітку (доходу) на підставі постанови державного виконавця.

У свою чергу останній контролює індексацію розміру аліментів, а в окремих передбачених законом випадках - самостійно проводить таку індексацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВР планує дозволити зарахування залишків коштів бюджетів окупованих населених пунктів в облбюджеты.