ua en ru

Парламент Греції прийняв законопроект, що дозволяє скоротити 15 тис. робочих місць в держструктурах

Парламент Греції ухвалив законопроект, що дозволяє уряду скоротити 15 тис. робочих місць у державних структурах, передає ВВС.

Афіни виконали одну з умов отримання чергового траншу міжнародної фінансової допомоги у розмірі 2 млрд дол.

Новий закон також поклав край практиці довічного закріплення робочого місця, що, на думку критиків, підтримувало "роздуту бюрократію" в країні.

Влада вважає, що закон піде на користь держсектору, дозволивши позбутися недисциплінованих працівників і звільнивши робочі місця для молодих і талановитих фахівців.

Прийняття законопроекту супроводжувалося протестами біля будівлі грецького парламенту. На думку мітингувальників, документ посилить ситуацію з безробіттям в країні, яке вже знаходиться на безпрецедентному рівні. За даними державного статистичного агентства Греції ELSTAT на лютий 2013 р., безробіття в країні досягло 27,2%. Зафіксований показник є найвищим за всю історію статслужби і більш ніж удвічі перевищує середній рівень безробіття в єврозоні (12%).

У середині березня міжнародні кредитори відзначили суттєвий прогрес Греції в здійсненні реформ, спрямованих на скорочення бюджетного дефіциту. Однак вони заявили, що Афінам необхідно зробити ще ряд кроків, перш ніж країні буде виділений черговий кредитний транш.

Нагадаємо, сукупний обсяг міжнародної допомоги Греції складає 173 млрд євро.

Читайте також: Греція може отримати транш від міжнародних кредиторів на 3,2 млрд євро раніше терміну, - неофіційні дані