ua en ru

Парламент Греції схвалив підвищення податків

Парламент Греції в ніч з 11 на 12 січня затвердив нові нормативи оподаткування, введення яких від країни домагалися її кредитори. За цими правилами, громадяни, чий річний дохід перевищує 42 тис. євро, повинні будуть перераховувати до бюджету 42% від заробленого.

На підтримку нових ставок виступили 163 народних обранця. Всього в грецькому парламенті 300 депутатів. За правилами, що діяли раніше, максимальна ставка оподаткування становила 45%. При цьому сплачувати відповідну частку доходів були зобов'язані тільки ті, хто заробляє понад 100 тис. євро на рік.

Як вважають прихильники реформи, після перегляду податкової політики нормативи відрахувань до бюджету стануть більш диференційованими. Зокрема, ті, хто отримує менше 25 тис. євро на рік, платитимуть менше, ніж раніше.

В цілому, зміни у фіскальній сфері дадуть Греції можливість залучити додаткові 2,3 млрд у казну. Кредитори балканської країни - ЄС, МВФ і ЄЦБ наполягають на тому, щоб Афіни нарощували доходи бюджету, скорочуючи при цьому його витрати.

Читайте також: Безробіття в Греції за підсумками жовтня 2012 р. побило рекорд, досягнувши 26,8%