ua en ru

Парламент Естонії відмовився від введення подвійного громадянства

Парламент Естонії відмовився від введення подвійного громадянства Фото: парламент Естонії (wikipedia.org)

Реформісти пропонували дозволити другий паспорт для громадян Естонії за народженням

Естонський парламент (Рійгікогу) сьогодні проголосував проти введення подвійного громадянства. Про це повідомляє місцеве агентство ERR.ee.

Повідомляється, що Партія реформ ініціювала законопроект, який дозволяв би громадянам Естонії за народженням мати громадянство країн ЄС, США, Австралії, Канади, Швейцарії та Нової Зеландії. Законопроект був відхилений більшістю голосів представників правлячих партій.

Також повідомляється, що законопроект дозволив би відновити громадянство Естонії тим, хто його втратив через набуття громадянства країни проживання. При цьому знання естонської мови не було б обов'язковим для одержання громадянства за народженням. У Партії реформ вже назвали результати голосування аморальними і неконституційними.

У той же час правляча коаліція поставилася до законопроекту реформістів скептично. На їхню думку, зафіксоване в ньому вибіркове ставлення могло б призвести до чергового розколу в суспільстві.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Папа Римський став електронним резидентом Естонії.

У середині вересня президент України Петро Порошенко і лідер Естонії скоординували підходи щодо протидії гібридним загрозам з боку Російської Федерації.