ua en ru

До парламенту Британії проник Китайський агент. Хотів вплинути на політику країни

До парламенту Британії проник Китайський агент. Хотів вплинути на політику країни Фото: до парламенту Британії проник Китайський агент (pixabay.com)

Британського розвідувального агентства (MI5) заявило, що до парламенту Сполученого Королівства проник таємний агент Китаю. Він мав намір втрутитися в політику країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BBC.

За даними відомства, Китайський агент Крістін Чінг Куї Лі встановила зв'язки з діючими і майбутніми членами парламенту від Комуністичної партії Китаю (КПК).

Потім агент робила пожертви до Фонду політиків. При цьому все фінансування надходило від іноземних громадян в Китаї та Гонконзі.

У MI5 заявили, що всі, з ким Зв'язувалася Лі, повинні "пам'ятати про її приналежність" і її "завдання по просуванню порядку денного КПК".

Член парламенту від консерваторів і колишній лідер партії сер Іен Дункан Сміт заявив, що попередження про агента спікер розіслав всім членам парламенту електронною поштою. Він сказав, що це "питання серйозної заклопотаності", закликав депортувати Лі і зажадав, щоб уряд зробив заяву в Палаті представників.