ua en ru

У Парижі стартує саміт з питань міграції

У Парижі стартує саміт з питань міграції Фото: африканські біженці (webscreenshot youtube.com/BBC WORLD NEWS)

Саміт пройде за участю європейських і африканських країн

Сьогодні, 28 серпня 2017 року, в Парижі (Франція) стартує міжнародний саміт з питань міграції за участі європейських і африканських країн, передає Reuters.

Повідомляється, що сьогодні в Парижі стартує організований президентом Франції Еммануелем Макроном саміт за участю Іспанії, Німеччини, Італії, а також Чаду, Нігеру та Лівії. За словами дипломатів, саміт буде спрямовано на оцінку ситуації з міграцією.

Відзначимо, до цього Макрон запропонував створити в Африці "гарячі точки" для розгляду прохань про надання притулку. У той же час експерти з Африки заявляють про безглуздість такої ідеї. Проте глава європейського зовнішньополітичного відомства Федеріка Могерини підкреслила важливість єдиного європейського фронту з питання міграції.

Нагадаємо, в липні Макрона звинуватили в расизмі після заяви про Африку. Зокрема, на саміті G20 він зазначив, що на розвиток африканських країн можна виділяти мільярди, проте "поки існують країни, де у жінок по сім-вісім дітей, ви не досягнете позитивних зрушень". Після публікації його заяв у ЗМІ його звинуватили в расизмі і колонізаторському мисленні.