ua en ru

У Парижі на конференції ООН схвалили проект кліматичної угоди

У Парижі на конференції ООН схвалили проект кліматичної угоди Фото: конференція ООН з проблем зміни клімату

В Парижі буде прийнято багатостороннє кліматичну угоду

Учасники проведенної в Парижі конференції ООН з проблем зміни клімату схвалили текст майбутньої угоди по скороченню викидів парникових газів. Про це повідомляє ВПС.

"48-сторінковий документ буде обговорюватися міністрами країн-учасниць конференції в понеділок", - пише видання.

Як очікується, до кінця наступного тижня в Парижі буде прийнято багатостороннє кліматичну угоду, яка замінить Кіотський протокол.

Відзначимо, що міжнародна конференція, присвячена зміні клімату відкрився в Парижі в минулий понеділок. У конференції беруть участь лідери 147 держав.

Зустрічі країн-учасниць Конвенції ООН з проблем зміни клімату проходять щорічно з 1992 року. У 2011 році було укладено угоду, згідно з якою план дій повинен бути розроблений та узгоджений до кінця 2015 року.

Прихильники укладення нового всеосяжного угоди по клімату вважають, що повноцінна домовленість в Парижі обмежить викид в атмосферу парникових газів і дозволить зменшити ймовірність несприятливої зміни клімату.

Раніше повідомлялося, в Парижі стартувала кліматична конференція. Кліматична конференція в Парижі - вже 21-я, проведена в рамках Конвенції ООН щодо кліматичних змін (COP 21) і 11-я - в рамках наради сторін Кіотського протоколу (CRP-11).

Нагадаємо, Порошенко в Парижі знову заявив про загрозу екологічної катастрофи на Донбасі.